Kumiviesti: Syyskuu 2017

21.9.2017

 

Kumiviesti: Syyskuu 2017

Katso Kumiviesti selaimessasi

 

 

Teknikum mukana Alihankintamessuilla uutuuksien kera – tervetuloa osastolle A937!

 

 


Alihankintamessut on ollut Teknikumille vuoden kotimaan päätapahtuma jo useamman vuosikymmenen ajan. Tapahtuma on osoittautunut asiakkaillemme mieluisaksi foorumiksi tavata Teknikumin asiantuntijoita ja keskustella tulevista tai nykyisistä ratkaisumalleista, joita Teknikumilla on heille tarjota.
 
Vuoden 2017 Alihankintamessuilla meillä on erityisen suuri ilo esitellä muutamia tuotekehityksemme viimeisimpiä huippuratkaisuja. Näistä esimerkkeinä nostan esiin aiemmin lanseeraamamme keraamiletkun Granit Ceramicin sekä sen kehitysversion Granit Steelin. Molemmat letkut ovat kulutuksenkestoltaan omaa luokkaansa vaativissa käyttökohteissa.
 
Näiden edellä mainittujen uutuustuotteiden tueksi olemme kehittäneet uuden älykkään Aler-Tek -ratkaisun. Siinä indikaattori valvoo letkun kulumista, ja ilmoittaa lopulta etälaitteen välityksellä, koska käytössä oleva letku pitää vaihtaa. Uuden Aler-Tek -ratkaisumme ansiosta asiakkaamme kykenevät ennaltaehkäisemään turhia tuotantokatkoksia ja niistä aiheutuvia kustannuksia.


 

"Tuotekehitykseen suunnattujen voimakkaiden ponnistusten lisäksi Teknikum on viime vuosina panostanut globaaliin kilpailukykyynsä kehittämällä Kiinassa ja Unkarissa sijaitsevia tehtaitaan." 
Tuotekehitykseen suunnattujen voimakkaiden ponnistusten lisäksi Teknikum on viime vuosina panostanut globaaliin kilpailukykyynsä kehittämällä Kiinassa ja Unkarissa sijaitsevia tehtaitaan. Omat tuotantolaitoksemme globaalien markkinoiden kasvupisteissä mahdollistavat asiakkaidemme nopean, joustavan ja kustannustehokkaan palvelemisen maailman laajuisesti.
 
Toimintamme monimuotoisuus ilmenee erittäin laajana asiakaskuntana, joka ulottuu lähes kaikille teollisuuden toimialoille. Muottituotepuolella uutta on esimerkiksi henkilösuojaimien kokoonpanon kokonaisvastuu aiemmin toimittamiemme asiakaskohtaisten suojainkomponenttien lisäksi.
 
Kaivosteollisuuden ratkaisuihin olemme kehittäneet entistä pidempiä käyttöikiä ja saavuttaneet lisäarvoa tuotteidemme loppukäyttäjille. Myös koneenrakennus- ja ajoneuvoteollisuuteen olemme löytäneet uusia sovelluksia, ja olemme aloittaneet yhteistyötä uusien asiakkuuksien kanssa yhtiön kasvustrategian mukaisesti.
 
Koska Alihankintamessut jälleen lähestyvät, halusin käyttää tämän mahdollisuuden kertoakseni muutamista uutuuksistamme näin Kumiviestin välityksellä. Kenties löydämme uusista ratkaisuistamme avauksia pohdinnoille, miten voisimme parantaa prosessejanne tai tuotteitanne entisestään.
 
Olemme hyvällä henkilöstövahvuudella mukana kaikki Alihankintamessupäivät, joten merkatkaahan päivät 26.9.-28.9. kalenteriin ja tulkaa vierailemaan osastollamme A937 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa!
 
Toivotan Teidät tervetulleeksi osastollemme!

Messuterveisin,

Jere Olkkonen
Myyntipäällikkö
Teknikum-Yhtiöt

 

 

 

Uusi tulokas ja paluumuuttaja: Timo Kokkonen ja Sanna Peltosuo aloittivat Teknikumilla elokuussa

 

 

 

 Teknikum vahvisti rivejään uusilla osaajilla kesän päätteeksi. Molemmilla tulokkailla on uusi haasteellinen tehtävä, joka on otettu vastaan hyvällä energialla.

Teknikum on päässyt vauhtiin uuden matriisiorganisaationsa kanssa. Konsernin viimeisimpiä henkilökiinnityksiä ovat Kiikan tehtaan tehdaspäällikkönä elokuun alussa aloittanut Sanna Peltosuo ja viikkoa myöhemmin Teknikum Yhtiöiden avainasiakaspäälliköksi nimitetty Timo Kokkonen.
 
Se, että Peltosuo aloitti uudessa tehtävässään uutena työntekijänä, ei varsinaisesti tarkoita sitä, että Teknikum olisi hänelle uusi työnantaja. Hän on työskennellyt Teknikumin osto- ja logistiikkapäällikkönä vuosina 2013-2016.
 
Peltosuon vietettyä vuoden päivät toisen työnantajan palveluksessa, Teknikumilta otettiin häneen yhteyttä ja tarjottiin uutta mielenkiintoista tehtävää, ja kuin huomaamattaan entisestä teknikumilaisesta tuli jälleen teknikumilainen.
 
– Toimenkuvani Teknikumilla on laajentunut sitten viime kerran, mutta sehän on vain positiivinen asia, Peltosuo toteaa.
 
Tehdaspäällikön viitassa hänen tehtäviinsä kuuluu Kiikan tehtaan tuotannon ohjaus, resurssit, materiaalivirtojen hallinta ja esimerkiksi tilaus- sekä toimitusprosessien kehittäminen.
 
Teknikum on taannoin jaettu osana suurempaa organisaatiouudistusta liiketoimintayksiköiksi, ja Kiikan tehdas edustaa niistä yhtä. Muita yksiköitä ovat Vammalassa sijaitsevat muotti- ja letkutuotteet, Teknikum Sekoitukset Saviolla sekä tehdas Kiinassa.
 
Kiikassa Teknikum valmistaa erilaisia kumi- ja polyuretaanipinnoituksia sekä muita Nyrim- ja polyuretaanituotteita. Yksikössä työskentelee 60 työntekijää ja sen tuotteista noin 80 prosenttia päätyy ulkomaille.
 
– Palvelemme Kiikasta käsin 20-30 asiakasta, jotka toimivat globaaleilla toimialoilla. Lisäksi teemme paljon toimituksia Suomeen. Asiakkaidemme joukkoon kuuluu muun muassa energia-, laivanrakennus-, kaivos- ja koneenrakennusteollisuutta, Peltosuo luettelee.
 
Kansainväliset työtehtävät ovat uudelle tehdaspäällikölle jo entuudestaan tuttuja. Kansainvälisen liiketoiminnan koulutuksen lisäksi, hän on viettänyt vaihtovuoden Shanghain yliopistossa ja työskennellyt aiemmin muun muassa globaalin kone- ja laitevalmistajan Kalmarin ostajana.


 

"Kaikki jotka tunsivat Teknikumin, kehuivat nimenomaan heidän osaamisen tasoa. Se on rohkaiseva tieto myyjän näkökulmasta."


 

Uusi avainasiakaspäällikkö näkee polymeeriratkaisuissa paljon mahdollisuuksia
 
Timo Kokkonen on puolestaan uusi kasvo Teknikumilla. Julkinen työpaikkailmoitus, missä korostettiin uusiasiakashankintaa globaalisti, osui miehen silmään ja hän päätti hakea tehtävää hyvämaineisesta yhtiöstä.
 
Kokkosen toimenkuvanimike on avainasiakaspäällikkö ja hän keskittyy työssään uusasiakashankintaan sekä uusien käyttömahdollisuuksien löytämiseen Teknikumin polymeeriratkaisuille.
 
– Hakiessani tehtävää en tuntenut Teknikumilta ketään, joten tein hieman omaa tiedustelua. Kaikki jotka tunsivat Teknikumin, kehuivat nimenomaan heidän osaamisen tasoa. Se on rohkaiseva tieto myyjän näkökulmasta, Kokkonen huomauttaa.
 
Kokkonen on koulutukseltaan koneinsinööri ja hänellä on takana vuosikymmenen myyntikokemus konerakennusteollisuudesta vaihdevalmistajan Santasalon palveluksessa.

On sanomattakin selvää, että ymmärrys koneenrakennusteollisuudesta on eduksi Teknikumin uudelle avainasiakaspäällikölle, ja Kokkonen pyrkii hyödyntämään kokemustaan etsiessään uusia yhteistyömahdollisuuksia.
 
– Polymeerimateriaalien poikkeukselliset ominaisuudet sekä Teknikumin laaja osaaminen tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden ratkaista asiakkaiden ongelmia yli toimialarajojen. Haastan itseni löytämään nimenomaan uusia käyttökohteita materiaaleillemme, Kokkonen kertoo.
 
Teknikumin suurimmiksi eduiksi tuore avainasiakaspäällikkö luettelee yrityksen oman sekoitustehtaan ja tuotekehityksen, globaalin verkoston sekä vuosikymmenien kokemuksen kumiteknologiasta.
 
– Olen todella innoissani mahdollisuudesta työskennellä Teknikumin asiakkaiden hyväksi. Olen huomannut, että useimmat nykyiset asiakkaamme ovat alansa parhaita, mikä luo tukevan pohjan tulevalle.

 

 

 

Kumiviesti:
Teknikum Yhtiöt Oy
Nokiankatu 1
38211 SASTAMALA

Puh: 03 51911
email: kumiviesti@teknikum.com


Copyright © 2017 Teknikum Yhtiöt Oy