Kumiviesti: Tammi-maaliskuu 2017

27.3.2017

Kumiviesti: Tammi-maaliskuu 2017

Katso Kumiviesti selaimessasi

Uusi tuotantojohtaja näkee työyhteisön menestyksen tekijänä: ”Osaava henkilöstömme on suurin voimavaramme”

 

 

Janne Haapala on nimitetty nykyisen ostojohtajan toimensa ohella Teknikumin tuotantojohtajaksi.

Haapala aloitti uudessa tuotantojohtajan tehtävässään tämän vuoden alussa. Vastuualueiden lisääntyessä Haapala korostaa ihmisten johtamisen tärkeyttä ja kertoo panostavansa jatkossa entistä enemmän johtamiseen sekä esimiestyöhön.
 
– Meillä on äärimmäisen osaava henkilöstö, jossa piilee toimintamme suurin voimavara. Pystymme saavuttamaan kaikki haluamamme päämäärät tehdessämme oikeita asioita, ja ennen kaikkea tehdessämme niitä yhdessä, Haapala tuumaa.
 
Myös tilaus- ja toimitusketjun kehittäminen on uuden tuotantojohtajan prioriteettilistalla – asiakkaiden on saatava tuotteet oikeaan aikaan ja huippulaatuisena.
 
– Mitä asiakkaalle luvataan, siitä on myös pidettävä kiinni.
 
Jotta lupauksien lunastaminen on mahdollista myös tulevaisuudessa, Haapala kertoo Teknikumin toteuttavan vuoden 2017 aikana yli miljoonan euron edestä laite- ja tuotantotekniikkauudistuksia.
 
 
Tuotannossa selkeä työnjako
 
Siitä huolimatta, että Haapalalla on useampi tuoli hoidettavanaan, on tehtävien roolituksissa onnistuttu.
 
Teknikumin tuotantojohtajan alaisuudessa toimivat kunkin tehtaan tehdaspäälliköt. Tehdaspäälliköt vastaavat tehtaiden operatiivisesta toiminnasta, ja heillä on raportointivastuu Haapalalle sekä liiketoiminta-alueiden johtajille.
 
– Tehtaiden työnjohtajat ja valmistuspäälliköt puolestaan toimivat tehdaspäälliköiden alaisuudessa ja varmistavat tuotannon jouhevan jokapäiväisen toiminnan, Haapala kuvailee työnjakoa.
 
Myös osto-, logistiikka-, ja kunnossapito-osasto raportoivat Haapalalle.
 
 
Kuinka päädyitte alun perin Teknikumin palvelukseen?
 
–  Olin toiminut muutaman vuoden ostojohtajan tehtävissä ABB:n sähkömoottoritehtaalla Puolassa, kun Teknikumilla avautui mielenkiintoinen ostojohtajan tehtävä. Hain paikkaa ja tulin valituksi, Haapala muistelee.
 
Haapala oli toiminut vuodesta 2005 alkaen ABB:llä erilaisissa esimies- ja asiantuntijatehtävissä.
 
Teknikumilla Haapala aloitti lokakuussa 2012.
 
 
Kuinka olette viihtynyt Teknikumilla?
 
– Olen viihtynyt oikein hyvin! Kysyntä on piristynyt tämän vuoden alun aikana, minkä myötä Teknikumin tilanne näyttää mukavan valoisalta. Jatkossa viihtymiseni varmasti kasvaa vain entisestään, Haapala naurahtaa.
 

 

 

 

Perinteikäs yritysten välinen sählyturnaus järjestettiin Sastamalassa – Teknikum veivasi itsensä kolmanneksi

 

 

Jo perinteeksi muodostunut sastamalalaisten yritysten välinen sählyturnaus pelattiin lauantaina 18. maaliskuuta Vinkin palloiluhallissa. Turnausisäntänä toiminut Teknikum taipui kahden perättäisen turnausvoiton jälkeen ja luovutti järjestämisvastuun Fortacolle.

Tapahtuma sai alkunsa reilut kymmenen vuotta sitten, kun sastamalalainen venttiilivalmistaja Vexve järjesti ensimmäisen Vexve Challenge -nimeä kantaneen turnauksen. Nimi on sittemmin jäänyt pois käytöstä, mutta itse turnaus on ansainnut pysyvän aseman kaupungin yritysten välisenä sählymittelönä.
 
Vuoden 2017 turnauksen voittajaksi taisteli teräskomponenttivalmistaja Fortaco, joka päihitti finaaliottelussa Telilän Sähkötyön. Kaksi edellistä vuotta ykkössijaa hallussaan pitänyt Teknikum nousi palkintokorokkeen kolmannelle portaalle voittaessaan pronssimittelössä tietoliikennepalveluita tarjoavan Lounean.
 
Turnaukseen osallistui yhteensä kuusi joukkuetta: Teknikum, Vexve, Fortaco, Lounea, Telilän Sähkötyö, sekä kemianalan asiantuntija Kemira.
 
 
Voittaja järjestää seuraavan turnauksen
 
Koska käytännöksi on muodostunut, että turnauksen voittava yritys järjestää seuraavan vuoden tapahtuman, vastuu siirtyy vuoden 2018 osalta Fortacolle. Edellinen ja tämänkertainen tapahtuma olivat Teknikumin järjestämiä.
 
Teknikumin tuotantopäällikkö Matti Myllylä vastasi tänä vuonna Teknikumin osalta järjestelyistä. Itsekin työnantajansa 16-henkisessä joukkueessa pelannut Myllylä kertoo tapahtuman järjestämisen olleen mieluinen ja melko stressitön tehtävä.
 
– Mistään valtavasta vastuusta ei ole kysymys, mutta hieman olen työaikaani käyttänyt turnaukseen liittyvien käytännön asioiden järjestämiseen. Järjestäjän vastuulla on muun muassa turnauskutsut, tapahtuman kulun suunnittelu sekä välipalatarjoilun järjestäminen joukkueiden pelaajille tapahtumapaikalle, Myllylä kertoo.
 
Myllylä ei suinkaan hoitanut koko järjestämisurakkaa yksinään, vaan mukana oli auttamassa muitakin teknikumilaisia aktiivisessa talkoohengessä.
 
– Ilman heidän panostaan turnaus ei olisi onnistunut, joten kiitos heille siitä.
 
Myös kilpailun palkinnot ovat järjestäjän vastuulla. Maineen ja kunnian lisäksi järjestäjäyritys askartelee kolmelle parhaalle pokaalit, jotka usein liittyvät tavalla tai toisella sen omiin tuotteisiin. Tämän vuoden palkinnot olivat vankalla muovijalalla loistavat sählypallot, jotka oli tietysti maalattu pronssin, hopean ja kullan värisiksi. 

"Tämä on ollut teknikumilaisten keskuudessa hyvin pidetty ja odotettu tapahtuma."
 

 

Turnaus pelataan hyvässä hengessä
 
Yleisesti ottaen voidaan todeta, että turnaus on hyvähenkinen ja leikkimielinen tapahtuma, jonka säännöt ovat harrastelijaystävälliset. Kentällä on yhteensä viisi kenttäpelaaja sekä maalivahti, ja pelaajat voivat olla sekä miehiä että naisia. Peliaika on juokseva 2 x 15 minuuttia.
 
Välillä osa kaukaloakin saattaa olla kumossa, mutta jos kyseinen pätkä ei juuri sillä hetkellä pelin kulkuun vaikuta, voidaan tilanne pelata loppuun asti. Peleissä on tuomarit, jotka viheltävät vapaalaukauksia ja tarjoavat mahdollisuutta myös ”jäähyttelyyn” mikäli peli-intensiteetti nousee yli sovitun rajan.
 
Turnaus on avoin kaikille paikallisille yrityksille, jotka saavat kerättyä riveihinsä tarvittavan määrän pelaajia omien työntekijöidensä joukosta.
 
– Tämä on ollut ainakin meidän teknikumilaisten keskuudessa hyvin pidetty ja odotettu tapahtuma. Meillä on myös viikoittainen kenttävuoro tänne Vinkkiin, jolloin kaikki työntekijämme ovat tervetulleita pelaamaan yhdessä, Myllylä kertoo tyytyväisen oloisena.


Teknikumin joukkue.
 

 

 

 

Kumiviesti:
Teknikum Yhtiöt Oy
Nokiankatu 1
38211 SASTAMALA

Puh: 03 51911
email: kumiviesti@teknikum.comCopyright © 2017 Teknikum Yhtiöt Oy