Kumiviesti: Lokakuu 2016

31.10.2016

Kumiviesti: lokakuu 2016

Katso Kumiviesti selaimessasi

Uuden toimitusjohtajan terveiset                                                                            

 

 

Tervehdys!

Olen Harri Ojala, Teknikum-Yhtiöt Oy:n uusi toimitusjohtaja.
 
Minulla on takanani pitkä ura Suomen ulkopuolella: kokemusta johtotehtävistä on kertynyt peräti 30 vuoden edestä lukuisissa suomalaisissa pörssiyhtiöissä niin Yhdysvalloissa, Saksassa kuin Itä-Euroopassakin.
 
Myös Teknikumin hallituksen jäsenenä olen toiminut vuodesta 2013 lähtien. Alun perin kutsu kävi, koska yhtiön pääomistajat olivat katsoneet hallituksen kaipaavan riveihinsä kansainvälistä liikkeenjohdon kokemusta. Pitkälti samaisen kokemukseni ansiosta minulle päätettiin elokuussa tarjota myös toimitusjohtajan paikkaa.
 
Teknikumilla ei mene ollenkaan hullummin, mutta silti työnsarkaa riittää. Vaikka olemme kyenneet tekemään voittoa, liikevaihtomme on pienentynyt lähes neljänneksellä vuoden 2012 tasoon verrattuna.
 
Myynnin lasku on pitkälti selitettävissä päätoimialamme, kaivosteollisuuden, maailmanlaajuisella taantumalla. Kaivosteollisuuden tilanne on vaikuttanut suoraan liikevaihtoomme. Sopeuttamistoimien ansiosta kassavirtamme on ollut koko ajan positiivinen ja tase on pysynyt hyvässä kunnossa.
 
Yhtiö on siis terve ja käytännössä velaton, mutta emme voi jäädä lepäämään laakereillamme. Pääomistajat ovat huolissaan Teknikumin tulevaisuudesta.
 
Kaivosteollisuuden ohella toinen haasteemme on ollut tytäryhtiömme Kiinassa. Lähdimme Kiinaan alun perin suomalaisten asiakkaiden vanavedessä, mutta emme juuri ole pystyneet laajentamaan liiketoimintaamme Kiinassa paikallisiin asiakkuuksiin.
 
Tätä silmällä pitäen myös Kiinassa alkaa melko varmasti pian tapahtua, sillä Suzhoussa on aloittanut kiinalainen toimitusjohtaja. Uudella toimitusjohtajalla on kumiteollisuudesta vahva kokemus, ja uskon vakaasti, että hänen avullaan alamme viimein raivata tietämme myös paikallisille, kiinankielisille markkinoille.
 
Osittain omistamamme unkarilaisen T-Plasztikin sijainti kartalla on mitä ihanteellisin, ja siksi pyrimmekin jatkossa hyödyntämään yhteistyötä yhtiön kanssa entistä enemmän. Valtaosa Euroopan uusinvestoinneista menee tätä nykyä Puolan ja Serbian välille. Olen varma, että tämä luo meille Unkarista käsin uusia mahdollisuuksia.
 
Uusia yritysostoja emme tällä hetkellä aktiivisesti etsi, vaikka resurssimme riittäisivätkin. Sen sijaan keskitymme jatkossakin omiin hankkeisiimme ja omien vahvuuksiemme kehittämiseen – niitähän riittää. Olemme tehneet paljon hyvää työtä, jota ei vain vielä ole saatu käännettyä kasvuksi. Jatkossa meidän on vain kyettävä hyödyntämään kaikki tämä potentiaali ja onnistuttava löytämään osaamisellemme ja teknologioillemme uusia sovelluksia ja asiakkaita entistäkin tehokkaammin.
 
Odotan suurella mielenkiinnolla, mitä Teknikumin tulevaisuus tuo tullessaan!
 

Harri Ojala
Toimitusjohtaja
Teknikum-Yhtiöt Oy
 

 

 

 

Hyvä yhteistyökumppanimme!

 

Olemme ottaneet käyttöön uuden asiakaspalautteille tarkoitetun sähköpostiosoitteen:
 
feedback@teknikum.com
 
Toivoisimme, että lähettäisitte palautteet ensisijaisesti tähän osoitteeseen varmistaaksemme tehokkaan palautekäsittelyn.
 

Esko Mäntyharju 
Laatupäällikkö
Teknikum-Yhtiöt Oy

 

 

Kumiviesti:
Teknikum Yhtiöt Oy
Nokiankatu 1
38211 SASTAMALA

Puh: 03 51911
email: kumiviesti@teknikum.com

En halua enää Kumiviestiä sähköpostiini    Tilaaja asetukseni 

Copyright © 2016 Teknikum Yhtiöt Oy